Darabszám: 0 DB
Ár összesen: 0,00 Ft

A komposztálás szakértője

KATEGÓRIA

Konfigurátor

Kiosztottuk nyereményeinket

LÉTREHOZVA: 31.01.2014 • MEGJELENÍTVE: 3939X

2013 őszén felmérést készítettünk, melynek célja a lakossági komposztálás szokásainak felmérés Magyarország középső és délnyugati régióiban. A felmérésben résztvevő önkormányzatok között összesen három darab JRK PRÉMIUM 675 komposztálót sorsoltunk ki.

A nyereményeket 2013 októberében adtuk át a nyertes önkormányzatoknak, amelyek:

- Kardoskút
- Nagydobsza
- Szokolya

A komposztálókat az önkormányzatok közösségi területeiken helyezték el, íme a polgármesterek beszámolója a nyereményről, és az első tapasztalatokról:
 

Beszámoló, Nagydobsza

Nagydobsza:

A komposztálót Nagydobsza Község Önkormányzat udvarában helyeztük el. Az önkormányzati épület területén összegyűjtött leveleket, mezőgazdasági hulladékot gyűjtjük jelenleg a komposztálóban. Az önkormányzatnál dolgozó közmunkások elsajátították a komposztálás fortélyait, és ők végzik a komposztálást. Az első benyomásaink nagyon pozitívak, úgy gondolom, több kellene belőle a faluba, ezáltal a lakosság is megtanulná a komposztálást, és értékes komposzthoz jutnának.”

Kovács János – Polgármester

Beszámoló, Szokolya

„A komposztáló a Szalajka Közösségi Ház parkolójában lett elhelyezve. Több lakosunk érdeklődött, hogy milyen edényt helyeztünk ki, és érdekesnek találják a komposztálás ezen módját.

A tapasztalatokról: környezetünkben még nincs igazi kultúrája a műanyag komposztálóval való komposztálásnak. Ennek oka, hogy kertes, ligetes környezetben van településünk és így vagy elégetik, vagy pedig a kertjük egy szegletében összegyűjtik a zöld-hulladékot, ezáltal természetes módon komposztálódik. Sokat kell még azon dolgozni, hogy az emberek megértsék a komposztálás lényegét. Úgy érezzük, ez jó kezdete lehet törekvéseinknek.”

Gyurcsik Mihály - Polgármester

Kapcsolatfelvétel >>
Telefon +36 20 945 9666
 
 
Nem felejtett el valamit?

JRK Komposztáló felszerelés

Minden, ami a komposztáláshoz szükséges lehet, most egyedi áron a készlet erejéig!
A felszerelés tartalma: komposztforgató, komposztgyorsító, konyhai kosár, 4 csomag komposztálható zsák.

8 640,00 Ft 5 940,00 Ft

KOSÁRBA